top of page

GOLVEN VAN VERDRIET

LEREN SURFEN OP DE ZEE VAN DEPRESSIE

Golven van verdriet cover (20x20cm).JPG
Books

BIO

Emma, Caro en Sacha.JPG

Depressie vormt een levens ontwrichtend fenomeen. Het is iets waar je als individu mee moet leren omgaan, maar ook iets waar de omgeving mee moet leren omgaan. Vaak worden er binnen het gemedicaliseerde discours symptomen toegekend aan het hebben van een depressie, wordt er een behandelplan opgesteld en werkt men toe naar 'beter' worden. Depressie is iets, waar je zo snel mogelijk van af moet komen. Wij zien echter ongekende waarde in het stilstaan bij depressie. Zo kan het uiteindelijk een liefdevolle richtingaanwijzer worden voor het leven.

Wat als je stilstaat bij wat een depressie je te vertellen heeft? Met dit boek willen we mensen steunen en inspiratie bieden. We laten de existentiële beleving van depressie zien door persoonlijke essays, zelfgeschreven gedichten, filosofieën en illustraties te combineren.

"Wij hebben niet het gevoel dat er een taboe ligt op het bespreken van depressie, maar wel op wát we voelen wanneer we een depressie hebben."

ARTIKELEN & LINKS

''Als het aan Caro en Sacha ligt, mag de maatschappij een stuk menselijker worden. Een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn en niemand een masker hoeft te dragen. Volgens Caro zou je dat al kunnen realiseren met kleine aanpassingen. Caro: "Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een incheckrondje op school of op werk."

''In de lessen die wij samen hebben gegeven op middelbare scholen voor de MIND Young Academy hoorden we veel vooroordelen terugkomen. De eerste associaties die gemaakt worden zijn vrij extreem. Jongeren riepen dan: ‘snijden, pillen, zelfmoord.’ Dat beeld proberen we te nuanceren in ons boek, door aan te geven dat depressie meerdere gradaties heeft.''

''Op de bank zitten bij vrienden of familie en er simpelweg 'zijn' in de loze tijd vormden voor Caro de fijnste momenten in die periode. Sacha herkent dat ook. "Ik kon me niet voorstellen hoe mensen zo druk konden zijn, want alles voelde zinloos voor mij. Het voelde zo zwaar, dat ik gewoon even wilde meevaren op de golven van iemand anders."

Ilham Oukhiar

KRO-NRCV - 'M'

In The Press
Bio
Team

TEAM

IMG_4507.jpg

Sacha Verheij

  • LinkedIn Social Icon

(1996) Afgestudeerd Bachelor Humanistiek, studeert master Gender & Diversity, zat in het bestuur van de Nationale Jeugdraad, was peer educator bij MIND, schrijft maandelijks voor COMMEN.nl en houdt van surfen, poëzie en fotografie.

IMG_6617(beter belicht).JPG

Caro Suringar

  • LinkedIn Social Icon

(1995) Afgestudeerd Bachelor Humanistiek, studeert master Humanistiek, was peer educator bij MIND, werkt nu als Adviseur mentale gezondheid bij gemeente Utrecht en houdt van schrijven, surfen en boulderen.

Schermafbeelding 2020-08-17 om 14.49.06.

Emma Schröder

  • LinkedIn Social Icon

(1993) Afgestudeerd Spatial Design aan de HKU, grafisch en ruimtelijk ontwerper, geinteresseerd in omgevingspsychologie voor de publieke ruimte. Campagnevoerder en projectontwerper voor psychisch welzijn en persoonlijke ontwikkeling.

Hoe kan ik een boek bestellen?

1.

Vul je adres- en contactgegevens in op het formulier hiernaast

& verstuur het formulier

2.

Wij mailen je terug met betaalmogelijkheid
€17.95 per boek
+ €4.60 verzendkosten

3.

Zodra wij de betaling hebben ontvangen sturen wij het boek op!

Bestelformulier
Boek bestellen

CONTACT

Wil je meer informatie of met ons samenwerken?

Neem contact met ons op.

  • Black Instagram Icon
Contact

REACTIES OP HET BOEK

Shadow on Concrete Wall

Ik heb Golven van Verdriet in één keer uitgelezen. Ik ben 7 jaar depressief geweest en heb in al die tijd nog geen  manier kunnen vinden om alle donkerte, pijn, verdriet of het gebrek daaraan woorden te geven. Jullie hebben dat met Golven van Verdriet gedaan. Dankjewel! Ik ga dit boek gebruiken als mensen meer willen weten over depressie.

Marijn, 23 jaar

Tropical Leaves

We lezen het boek, wat is het mooi.  We herkennen veel en we zien onze lieve (schoon-) zus terug in jullie verhalen.  De illustraties zijn werkelijk prachtig. Het  is bijzonder om te kunnen genieten van een boek over zo’n zwaar onderwerp. Een boek dat hopelijk veel gelezen gaat worden, bijvoorbeeld door scholieren, studenten, de zorgsector, vrienden en familie van naasten die lijden aan depressie, politici en niet in de laatste plaats door degenen die zelf lijden aan depressies en zich geen raad weten.

Malika, 46 jaar

Shadow on Concrete Wall

Dankjulliewel voor de handvatten die kunnen helpen bij depressie. Ik hoop dat ik als ik last heb van mijn depressie, het herlezen van Golven van Verdriet me weer wat zal helpen.

 

Het mooiste vond ik de brieven van jullie ouders. Het raakt me om te lezen wat jullie depressieve periode voor hen heeft betekend.

Peter, 34 jaar

bottom of page